Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ιστορική πηγή του 1908 αποκαλύπτει για το πως παραμυθιάζανε οι Βούλγαροι τα παιδιά στο σχολείο ότι ήσαν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.



Από το βιβλίο του Allen Upward με τον τίτλο "The east end of Europe" που εκδόθηκε το 1908. Μιλάει για Βουλγαρικό σχολικό βιβλίο όπου τα παιδιά μαθαίναν μεταξύ άλλων ότι οι Βούλγαροι (στα νότια Βαλκάνια) με την εισβολή των Ελλήνων (κα΄που το 800 π.Χ.) τους έμαθαν με το ζόρι Ελληνικά, αλλά η βάση του πλυθυσμού παράμενε Βουλγαρική. Μάλιστα φημισμένοι Βούλγαροι ήσαν ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος όπου έφτασαν την Βουλγαρική αυοκρατορία μέχρι την Ινδία. Αυτά μάθαιναν στα Βουλγαρικά σχολεία στην Μακεδονία οι Βουλγαρομακεδόνες και έφτιαχναν στο μυαλό τους τα δικά τους ιστορικά γεγονότα και κατέληγαν τελικά στον Σλαβομακεδονισμό.

3 σχόλια:

  1. Εξαίρετη πηγή, αγαπητέ Ακρίτα. Προσθέτει ένα ακόμη βέλος στη φαρέτρα μας ενάντια στη σλαυομακεδονίζουσα προπαγάνδα. Απλά ο σωστός τοξοβόλος μας χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡ΄ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ.
    ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΗΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.